1 – Wat staar je zo naar mij?

Florrie
Don’t come too close. It is dark inside

Titel: 1 – Wat staar je zo naar mij?
Datum: 18 juli 2022
Auteur: Harold Shortcliff

“Zie je dan niet dat ik helgroene ogen heb, net zo groen als mijn jurk? In de mensenwereld zijn volledig groene ogen een zeldzaamheid. In de poppenwereld niet. Net als in de kattenwereld lopen er meer rond met deze soort pupillen. Ze lenen zich namelijk het best om te kunnen zien in het donker.

Neen, kom niet dichter bij om in mijn ogen te kijken. Langs de binnenkant zijn ze alles behalve groen, maar eerder pikzwart. Ik vind het beter zo, want ik ben niet gesteld op licht.

Ooit was ik de lieveling van een roodharig kind. Ik bracht uren met haar door in haar ledikant en leerde zo al haar geheimpjes kennen. Ze werd groter. Op een dag besefte ze dat ik te veel van haar wist en dumpte mij in een doos op zolder. Daar werd ik gevonden door iemand die mij nu met andere spullen wil verkopen. Op een rommelmarkt, nog aan toe!

Ongelooflijk zal je zeggen, maar plots zie ik hier mijn vroegere eigenares ronddwalen. Ze lijkt beschonken en draagt zeer frivole kledij. Ik hoor van mensen die haar aanstaren dat ze een vrouw van lichte zeden is. Ik weet niet wat dat betekent, maar met wat ik eerder in haar bed gezien heb, kan ik mij daar wel iets bij voorstellen. Gelukkig zit voor mij in de doos een pluchen teddybeer waarachter ik mij kan verstoppen. Ik wil niet dat ze mij te zien krijgt. Stel je voor dat ze mij terug neemt. Ik die totaal niet van licht hou.”

4 1 stem
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest
1 Reactie
Oudste
Nieuwste Meest gestemd
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
Hans Stavleu
Hans Stavleu
1 jaar geleden

Leuk en verrassend verhaal!