1- Titanic

Lane
Ik heb een kwaliteit. Introversie.

Titel: 1- Titanic
Datum: 24 juli 2022
Auteur: Marc Philippart

We zijn een rare familie poppen. Niet echt familie maar wel samen gecreëerd op dit forum. Dat schept toch een band, ook al voelt het als los zand. Hoe zouden de anderen dat ervaren. Voelen die dat ook? Juist meer? Of juist minder? Ik weet het niet. Hier en daar zie ik wel connecties ontstaan maar ik zit toch wat meer alleen. Hoe zou het zijn als we dichter bij elkaar kwamen. Reünie of samenwonend. Zou ik dan iedereen kennen. Als ik nu een van de andere poppen tegen zou komen buiten de normale context van dit forum, zou ik haar dan wel herkennen? Ik vrees van niet, gewoon ook een willekeurige marktbezoeker, treinreiziger, zeevaarder.

Ja,… zeevaarder. Hoe zou het zijn als we met zijn allen op de Titanic gevaren hadden. Zou dat verbroedering hebben gebracht? Als eenderde van ons de ramp had overleefd, hadden we dan jaarlijks een herdenking gehouden, samen? Of als ik bij de andere tweederde had gezeten, waren we dan samen ergens beland? Of was het dan helemaal in los zand veranderd? Voor altijd op de bodem van de oceaan? Ik weet het niet.
Als pop waren we niet afhankelijk van een zwemvest, dat is een voordeel. Maar wie zou ons uit het water gehaald hebben? De moeite genomen ons uit het ijswater te vissen? Hooguit een krampachtig kinderhandje had ons gegrepen en gered. Of mee naar de bodem getrokken. Zo waren wij, net als nu, uiteengedreven maar dan niet, net als nu, over de verschillende pagina’s maar over de zeven wereldzeeën.
Tja, een mooie gedachte. Langzaam dobberend de wereld verkennen, waarin ik waarschijnlijk in de Stille Zuidzee zou belanden.

5 1 stem
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest
1 Reactie
Oudste
Nieuwste Meest gestemd
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
Hans Stavleu
Hans Stavleu
1 jaar geleden

Dat is nog eens filosoferen! Nooit geweten dat poppen dat ook konden. Wat een mooie verrassing!