De achtergrond

Dat er verhalen zijn over de familie, opleiding, werkzame leven, vrienden en kennissen, plezier, ontspanning en hobby’s van poppen is een onbekend fenomeen. De geschiedschrijving van hun leven is slechts bij een enkeling bekend. Vaak alleen bij jonge mensen die deze werkelijkheid zorgvuldig voor zichzelf moesten houden. Op deze plek, de ongekende wereld, worden allerlei bijzondere kronieken met originele gebeurtenissen die poppen meemaken of hebben meegemaakt openbaar gemaakt.

Wie zijn die poppen, waar komen ze vandaan, wat hebben ze meegemaakt, hoe besteden ze hun dagen, waarom hebben ze Engelstalige namen, is er een reden dat ze allemaal vrouwelijk zijn, hoe zijn ze onderling verbonden, met wie zaten ze in de klas, hebben ze een eigen geloof en rituelen, welke relaties hebben ze of hebben ze gehad, wat was kenmerkend in hun verleden en hoe zien ze de toekomst voor zich?

De poppen waar het hier om gaat zijn wat arrogant, soms een beetje eng of duister, koud, ondeugend, plagerig, speels, té wijs of uitgekookt van aard. Het lijkt wel één grote bijzondere, wellicht wat maffe, familie waarvan alle leden verschillende karaktereigenschappen hebben. Van een pop is alleen de naam bekend en een uitspraak die het gemoed of temperament enigszins karakteriseert of wat misschien een façade is voor wie die pop werkelijk is.

Help mee om zoveel mogelijk geheimen te ontsluiten en ga de uitdaging aan om de mystieke wereld van al die opmerkelijke poppen openbaar te maken. Breng hun ongekende wereld tot leven: schrijf bij een pop een verhaal van maximaal 300 woorden (ongeveer één minuut leestijd), waarvan je denkt dat het goed bij het DNA van die bijzondere pop hoort.