1 – Slijk der aarde

Pepper
Ik ben lelijk. Wat is jouw superkracht?

Titel: 1 – Slijk der aarde
Datum: 9 augustus 2022
Auteur: Hans Stavleu

Spiegels haatte ik zoals Bella voetbal haat. Het liefst niesde ik als ik voor een spiegel stond. Dan gingen namelijk mijn ogen automatisch dicht en zag ik niet hoe mijn ogen scheel stonden en hoe mijn tanden scheef waren gegroeid. Over mijn haar, bril, muts en handen zwijg ik liever. Nooit kreeg ik aandacht van al die leuke jongens of meisjes in de klas of in de disco club. Behalve als ik op drankjes trakteerde. Dat maakte me boos. Voor de rest van mijn leven.

Nu zie ik er mooi uit, al zeg ik het zelf. Kijk maar. Een mooie gladde huid, mijn tanden zijn wit en staan recht, en mijn haar is zacht en licht krullend. Allemaal dankzij een onverwachte erfenis. Daarmee kon ik de tandarts, dermatoloog, nagelspecialiste, oogarts, dure kapper en plastisch chirurg betalen. Geld maakt gelukkig. Toch?

Mijn vroegere gezicht heb ik zorgvuldig bewaard als een heel dunne latex afdruk. Je ziet niet eens dat het nep is. Voor een speciaal doel heb ik er een selfie mee gemaakt. Ik plaats het af en toe op sociale media met de tekst: “Lelijke vrouw met een flinke spaarpot en een wachtende erfenis zoekt een eerzame partner.” Geregeld komen er reacties op mijn bericht. In mijn jeugd waren het drankjes, nu gaan de reacties om geld. Dat maakt me boos.

Een enkele keer nodig ik iemand uit. Het is nu de derde keer dat ik date. Dat gebeurt in de achtertuin van mijn hartsvriendin Mercy. Vooraf zingen Mercy en ik dan knoerthard en stralend naar elkaar het liedje You’re the One That I Want van John Travolta en Olivia Newton-John.

De mannen beseffen niet dat mijn wachtende erfenis hun bankpasje is. Dat is mijn revanche op het leven: ik het geld, zij hun vaste plekje in Mercy’s achtertuin.

0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest
6 Reacties
Oudste
Nieuwste Meest gestemd
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
Hans Stavleu
Hans Stavleu
1 jaar geleden

Olivia Newton-John overleed op 8 augustus 2022 op 73-jarige leeftijd aan borstkanker. RIP.

Guido Aerts
Guido Aerts
Antwoord aan  Hans Stavleu
1 jaar geleden

Olivia, eindelijk uit haar lijden verlost, maar wat een voorbeeld voor haar medepatiënten. Zeurtje: nieste–> niesde

Guido Aerts
Guido Aerts
Antwoord aan  Guido Aerts
1 jaar geleden

Oeps, ik vergeet te vermelden dat het een tof verhaal is en dat ik Pepper (en haar centen) heel aardig vind.

Hans Stavleu
Hans Stavleu
Antwoord aan  Guido Aerts
1 jaar geleden

Dat wordt daten! Misschien kan Holly een handje helpen.