1 – Ik reserveer je een warm plekje

Holly
Ik heb mijn hele weg naar boven gegraven. Uit de hel.

Titel: 1 – Ik reserveer je een warm plekje
Datum: 25 juli 2022
Auteur: Harold Shortcliff

“Ha,ha, ik zie er niet zo heilig uit dan je zou denken. Ik kom zelfs rechtstreeks uit de hel, jawel, de hel!

Wegens een leegloop aldaar in het simpele-mensen departement, werd het plan opgevat om een cel op te richten van leuke medewerk(st)ers, die promotie gaan voeren voor deze tanende afdeling. Ik slaagde met brio in de opleiding voor enquêtrice en kreeg vandaag mijn nieuwe uniformpje aangemeten. Schattig, niet? Vooral de combinatie van het vieux-roze met het lichtbruine vind ik erg geslaagd. Mijn vuurrode balletschoentjes en spierwitte haren moeten dan weer alle argwaan wegnemen bij de potentiële ondervraagden.

De afdelingen corrupte dictators, drugsbaronnen, politici met boter op het hoofd en ander supergemeen gespuis zitten overvol. Daar kan niemand meer bij. De plaats waar het vuur niet al te hevig brandt en de kleine deugnieten terecht komen, is de laatste tijd niet meer zo populair. Het is aan mij en mijn collega’s om daarvoor promotie te voeren. De concurrentie zal hard zijn, want die met hun witte vleugeltjes uit de hemel gaan er hard tegenaan. Van één tot zeven staan al hun afdelingen zo goed als leeg. Hier en daar een heilige non, een bisschop met propere handjes, een kwezeltje of een onschuldig zakkenwassertje. Maar daar blijft het bij. Zij zitten in zak en as. Nu ja, nog meer as kunnen ze bij ons krijgen, die hebben wij steeds in overvloed.

Ik, Holly, hoop dat wij elkaar zeer binnenkort zullen ontmoeten. Ben je van het ongehoorzame type en durf je wel eens stout zijn, niet saai dus, dan mag je mij binnenkort in jouw buurt verwachten. Wij bieden fantastische promoties en misschien kom je zelfs in aanmerking voor één van onze verrassingen, met twee ‘r-en’, uiteraard. Bereid je alvast voor op een vurig gesprek. Tot weldra.”

5 1 stem
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest
2 Reacties
Oudste
Nieuwste Meest gestemd
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
Hans Stavleu
Hans Stavleu
1 jaar geleden

Wat een geweldig verhaal. Ik zie je ooit nog wel als marketing manager van de hel!

Marc
Marc
1 jaar geleden

Ik zie haar wel langskomen