1 – Halal?

Isadora
Ik serveer ham. En zeg dat het halal is.

Titel: 1 – Halal?
Datum: 22 juli 2022
Auteur: Harold Shortcliff

Een bevriend stel heeft een speciale band met het Midden-Oosten. Hij is freelance journalist en zij is hoofdredactrice bij een damesblad. Hij wordt regelmatig uitgenodigd door sjeiks en prinsen uit de rijke oliestaten. Laatst was bij zijn aankomst in Dubai zijn koffer zoek. Geen probleem. Enkele uren later stond hij volledig in het nieuw, Gucci pak en zijden ondergoed incluis.

Ook met Iran en Irak onderhoudt hij de beste relaties. Hij kan alle embargo’s omzeilen en heeft als bijberoep een lucratief handeltje in de beste Iraanse kaviaar, die hij slijt aan de sterrenrestaurants in ons land.

Niet enkel om mijn looks, maar vooral door mijn talenkennis wordt ik regelmatig gevraagd wanneer er hoge gasten op bezoek komen in hun gerestaureerde hoeve net buiten de hoofdstad.

Gisteren was er een rare Irakees. Telkens hij aan het woord kwam, keek hij spichtig om zich heen. Bleek dat hij jarenlang spion was geweest in de Ambassade in Moskou. Zijn echtgenote was van het type: ‘mag-het-een-maatje-meer-zijn’ en droeg opvallend lange oorringen.

Mijn vriend had een kruidige oosterse gehaktschotel bereid en een groenteschotel . De vrouw gebaarde dat ze zich niet al te wel voelde en at niet van het vlees. Mijnheer daarentegen propte zich vol nadat hij er zich van vergewist had dat het halal vlees betrof.
Buiten het zicht van de gasten vroeg ik in de keuken terloops aan mijn vriend waar hij het halal vlees gekocht had. Mijn vermoeden werd bevestigd dat het om de speciaalzaak in de stad ging, waar ik regelmatig over de vloer kom. Dan merkte ik de grijns op zijn gelaat. Ik kwam niet meer bij toen hij mij toefluisterde: ‘En ik heb er een half pond varkensgehakt van de slager om de hoek doorgemengd. Zal hem leren, die spion.’

4 1 stem
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest
1 Reactie
Oudste
Nieuwste Meest gestemd
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
Hans Stavleu
Hans Stavleu
1 jaar geleden

Heerlijke wraak!