1 – Dominantie

Ebby
Ik ben helemaal klaar met je. Serieus!

Titel: 1 – Dominantie
Datum: 21 juli 2022
Auteur: Hans Stavleu

Op school zat Plum altijd in het bankje naast me. We waren altijd samen. Ook buiten op het schoolplein waren we onafscheidelijk. Waar Plum was, was ik, en waar ik was, was Plum. Ook ons huiswerk deden we vaak samen. Ik had niet in de gaten dat ze meer van mij leerde dan ik van haar. Misschien was ik te naïef op die leeftijd om dat op te merken. Plum bepaalde en ik volgde haar met een grote glimlach.

Ik bleef me lang onderdanig gedragen. Als we gingen winkelen kwam ik altijd met kleding naar buiten die zij voor mij had uitgekozen, en niet wat ik eigenlijk zelf wilde. Heel erg vond ik dat niet want ze had een goede smaak. Misschien waren de kledingkeuzes die zij maakte wel betere dan ikzelf zou hebben gemaakt. Plum bepaalde, en ik vond het prima.

Hetzelfde ging met vriendjes. Dat was best leuk. Met haar samenzwerende gedrag kreeg ze het voor elkaar dat ik met een vriendje zoende die zij voor me had uitgekozen. Plum bepaalde en ik vond het wel spannend.

Mijn ogen gingen pas open op het moment dat we een paar maanden lang vrijwel wekelijks op de tennisbaan waren te vinden. Ik was best sportief. Toch lukte het me niet om een wedstrijdje van Plum te winnen. Als de bal ver binnen was, was de bal volgens Plum net over de lijn. Plum bepaalde en ik zei er maar niets van.

Ik besloot Plum bij me thuis uit te nodigen om een drankje te drinken. Zij kwam en bracht haar favoriete wijn mee. Plum bepaalde immers. Voordat de fles open ging, maakte ik haar duidelijk dat ik aan haar dominante gedrag onderdoor ging: “Ik ben helemaal klaar met je, Plum. Serieus!” Ik bepaalde nu en dat vond zij helemaal niks.

0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties