2 – Uitnodiging

Pepper
Ik ben lelijk. Wat is jouw superkracht?

Titel: 2 – Uitnodiging
Datum: 22 september 2022
Auteur: Harold Shortcliff

Ik kreeg net een uitnodiging voor het verjaardagsfeestje van Poppy.  Dat is verrassend want wij zijn nooit echt close geweest. Wie zal er nog zijn?  In de invitatie staat dat je aan niemand mag voortvertellen dat je een van de genodigden bent.
Ik moet wel verkleed komen. Voor één keer hoef je niet dat lelijke masker te dragen van toen je er nog zo vreselijk uitzag, schrijft Poppy.

Uit die tijd herinner ik mij nog of het gisteren was dat Poppy mij compleet links liet liggen, net als alle anderen trouwens, behalve Mercy, mijn allerliefste BFF.  Zou ik Mercy vragen of zij ook is uitgenodigd? Waarom mag ik niemand vertellen dat ik gevraagd ben en zou het kunnen dat er een ander plannetje achter schuilt?

Het liefst ga ik natuurlijk in mijn nieuwe gedaante. Er zijn er nog niet zoveel die mij na al mijn dure operaties en ingrepen gezien hebben. Toen ik onlangs in een Gucci duchesse dress mijn entree deed op een galavoorstelling stond de halve zaal mij aan te staren. Begrijpelijk, het ding kostte dan ook een slordige twaalfduizend eurotjes.

Ik word dus gevraagd mij te verkleden in de stijl van het thema van de avond. Als iedereen dezelfde outfit draagt zal het moeilijk worden om op te vallen. Natuurlijk kan ik er een dure armband bij aandoen of mijn laatste online aankoop:  een Betsey Johnson Charm Rhinestone Bib Spider necklace , tweedehands maar authentiek voor driehonderdvijftig dollar.

Zonde dat ik mijn kloffies niet bewaard heb uit de tijd voor ik mijn erfenis opstreek, daar zou ik vast iets tussen gevonden hebben om mij te verkleden. Ik kan natuurlijk ook naar die kletsmeier van een Etta bellen om raad te vragen.  Die weet alles over mode, maar wie weet is ook zij uitgenodigd?

5 1 stem
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest
1 Reactie
Oudste
Nieuwste Meest gestemd
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties