1 – Verjaardagsfeest

Hope
Het is koud. Zoals jouw hart.

Titel: 1 – Verjaardagsfeest
Datum: 16 september 2022
Auteur: Harold Shortcliff

Wat gebeurt er allemaal in het poppenhuis? Het lijkt wel of de wereld op stelten staat. Iedereen loopt hier in en uit. De gekste verhalen doen de ronde. Er zouden grote problemen zijn met de energievoorziening. Gelukkig is het nog warm buiten maar als de winter zo koud wordt als de zomer warm was dan staat ons nog wat te wachten.
Op zich ben ik niet vervaard van wat koude.  Geef mij maar de landen in het hoge noorden. De fauna en flora is er zoveel mooier.  Neem nu de Eland of beter nog het Edelhert. Wat een prachtige dieren zijn dat.

Zijn het niet de Finnen die de échte sauna hebben uitgevonden? Met echte bedoel ik een met hout gestookt vuur in een zweethut langs het meer. Eerst heerlijk opwarmen en transpireren en daarna in het ijskoude water van het meer springen of in de sneeuw rollen. In je adamskostuum uiteraard.

Sinds de wellnesscenter in onze contreien als paddenstoelen uit de grond schoten, is het begrip sauna wel erg verloederd. Liefst infrarood als verwarmingsbron, warme bubbelbaden en een cocktailbar voor na de ‘inspanningen’. Voor mij zijn dat luxe uitvoeringen van de  publieke baden die men vroeger vond in dorpskernen als voorziening voor de arme luizen die zich geen badkamer konden veroorloven.
Ach wat zit ik hier te zeuren. Straks ga ik naar Poppy. Ze is jarig en geeft een feestje voor al haar vrienden.

“Je komt toch?” vroeg ze mij onlangs. “Ik heb een leuk thema bedacht: de wereld van de dieren. Iedereen moet zich verkleden, anders kom je er niet in. Haha, ik heb al een superleuk idee wat ik ga aantrekken.”

“Op mij kan je rekenen”, heb ik Poppy toevertrouwd.

Ik heb mij verkleed in mijn lievelingsdier: een hert met oortjes en een heus gewei.

5 1 stem
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest
1 Reactie
Oudste
Nieuwste Meest gestemd
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties